Cestování s dětmi

Co pomáha na kinetózu

S nevolností při cestování mám díky svým dětem bohaté zkušenosti. Vyzkoušela jsem opravdu kde co, abychom kinetóze předešli nebo ji alespoň zmírnili. Pokud máte podobný problém a chystáte se s dětmi na delší cestu, moje první rada zní: zkuste si ji naplánovat tak, aby děti minimálně nějakou část cesty prospaly, je to opravdu rada nad zlato, alespoň v našem případě fungovala, pokud děti spaly, nevolnost nepřicházela. Samozřejmě, ne vždy je to možné, v těchto případech je dobré se vybavit nějakým vhodným volně dostupným přípravkem z lékárny, který se pro tento účel hodí.

Petra

Cestování s malými dětmi

Chystáte se s dětmi autem na dlouhou cestu? Mám pro vás pár rad z vlastní zkušenosti, jak děti v autě zabavit, aby jim cesta rychleji utekla. My jsme v autě strávili celkem asi 20 hodin – z ČR do Bulharska přes Slovensko, Maďarsko a Srbsko, ale naštěstí jsme si zhruba v polovině cesty naplánovali noc v hotelu, což se ukázalo jako skvělý nápad.
Pro děti jsem na tak dlouhou cestu nachystala do auta spoustu aktivit, které jsme ani cestou tam nakonec všechny nevyužili, ale zase se hodily na zpáteční cestu.

Míša

Nevolnost při cestování

Víte, co se skrývá pod pojmem kinetóza? Já myslím, že určitě, možná neznáte tento výraz, ale nevolnost při cestování znáte stoprocentně, ať už s ní máte osobní zkušenost nebo trápí vaše děti. Jsem přesvědčena, že každý z nás někdy při cestování autem, autobusem, letadlem nebo třeba lodí pocítil minimálně nepříjemný pocit kolem žaludku. Já osobně kinetózou až tolik netrpím, ani jsem příliš netrpěla v dětství, ale například při jízdě autem, kdy řidič vybírá zatáčky ostře a na poslední chvíli nebo řídí stylem brzda – plyn, mi úplně dobře taky nebývá. Cestovní nevolnost ale dobře znám jako pasivní pozorovatel, v dětství jí trpěla moje sestra, pokud jsme vyrazili na výlet nebo dovolenou, byla vždy vybavena Kinedrylem a spoustou pytlíků na zvracení a kinetóza se nevyhnula ani mým dětem, když byly menší, neměla jsem vůbec chuť nikam cestovat, věděla jsem, že každá i kratší cesta pro ně a vlastně i pro mě bude utrpením.

Petra

Co nesmí chybět v lékárničce na dovolenou

Pokud se chystáte na dovolenou, ať už někam po naší krásné zemičce nebo do zahraničí, vždy se vyplatí mít po ruce dobře vybavenou lékárničku. Nikdy nevíte, kdy se může hodit. Pamatujte na to, že léky, které u nás běžně koupíte v každé lékárně, nemusí být v cizině dostupné nebo mohou být na předpis. A protože se právě čas dovolených blíží, napadlo mě sepsat pár užitečných tipů, co určitě nezapomenout do lékárničky přibalit. Obzvláště pak, pokud vyrážíte s dětmi.

Hanka

Tipy na krásné výlety s dětmi

Protože se konečně blíží moje nejoblíbenější období – léto a naše rodina miluje cestování, výlety a objevování nových míst, mám pro vás dnes pár tipů, kam byste se mohli právě během léta (ale určitě i mimo něj) podívat. Jsou to místa, kde si zaručeně užijí hlavně děti, ale všude je to super pro celou rodinu. S ohledem na momentální situaci a také s ohledem na to, že co máme děti, vyrážíme zatím spíše na kratší výlety tady u nás, jsou všechna místa z Česka. Protože i tady je opravdu krásně.

Hanka