Jaké spodní prádlo nosit po porodu?

manažerka Petra

Téměř každá žena, která nosí pod srdcem nový život, se těší nejen na miminko, ale také na to, až si po porodu oblékne svoje "normální" oblečení, ideálně o stejné velikosti jako před samotným otěhotněním. Přivést na svět dítě je sice dar a takový "malý velký" zázrak, ale ruku na srdce, která z nás si nepřeje mít pěknou figuru hned po porodu? Nejradši bychom štíhlé odcházely už z porodnice, jenže tak to nefunguje. Domů odcházíme s malým voňavým uzlíčkem štěstí, ale i několika kilogramy navíc, oděné opět v těhotenském oblečení.

Při výběru poporodního spodního prádla dbejte hlavně na kvalitní materiály, správnou velikost a pohodlnost.

Vzpomínám si, jak moc jsem se po porodu první dcery těšila, až se poprvé prohlédnu v zrcadle v celé své kráse. Když jsem se ale viděla, byl to docela slušný šok, vypadala jsem, jako bych měla porod teprve před sebou 😊. Věřím, že pro mnohé z nás představuje tento prvotní pohled velké zklamání, sice prožíváme neskutečný pocit štěstí a radost z narozeného miminka, ale tak nějak automaticky počítáme s tím, že ta kila v porodnici zůstanou. Tím spíš, když pak čteme, že porodila i některá z hereček nebo modelek a ukazují nám, jak pár dní po porodu mají zase štíhlý pas.
Děťátko nosíte pod srdcem devět měsíců, to je docela dlouhá doba, po kterou se tělo mění. Bylo by bláhové očekávat, že během pár hodin se zase vrátí do původního stavu. Nestresujte se, že máte nějaké kilo navíc a bříško jako v pátém měsíci těhotenství. Dejte tomu čas, péče kolem děťátka vám dá zabrat i bez toho.

Dobře si vyberte spodní prádlo

Každá z nás se chce logicky co nejdříve po porodu dostat do formy a zbavit se nadbytečných kil. Budeme si hlídat, co jíme a začneme se více hýbat. Abychom se cítily po všech stránkách dobře a komfortně, je třeba volit správné a pohodlné oblečení a určitě bychom neměly podceňovat ani výběr vhodného spodního prádla. Po porodu je třeba vsadit na stahovací spodní prádlo, které nejen vyrýsuje vaše křivky, ale také tělo obepne, zpevní bříško, narovná váš postoj a třeba mnohdy pomůže i s tím "slavným" hubnutím 😊. Jak na výběr prádla, které to vše zvládne?

Bezešvé stahovací prádlo patří mezi to nejoblíbenější, je pohodlné, stahuje problémové partie a během pár chvilek vytvaruje vaši postavu. O tom, že pod přiléhavým oblečením není vidět, se asi ani zmiňovat nemusíme. Kromě správně zvoleného tvaru a velikosti je důležité při jeho výběru vsadit na kvalitní materiál, který je prodyšný a příjemný na dotek, přece jenom je v těsném kontaktu s vaší pokožkou. Materiál by měl být v ideálním případě antibakteriální, aby nedocházelo ke vzniku infekcí. Co se složení týče, nejčastěji se setkáváme s materiály přírodními (bavlna), syntetickými nebo kombinovanými (ty se vyrábí buď z několika druhů syntetických vláken, která látce dodávají určitou funkci, nebo z přírodních materiálů v kombinaci se syntetickými). Co je ale vždy nejdůležitější? Abyste se v prádle dobře cítily!

Stahovací kalhotky se vyrábí z pružných materiálů a je jen na vás, jaký střih zvolíte. Klasický tvar kalhotek, nebo kalhotky s nohavičkou, které budou tvarovat i vaše stehna?

Pod šaty oceníte tvarující kalhotky. Po porodu je jen málokterá z nás spokojená se svojí postavou, každá se touží líbit nejen sama sobě, ale hlavně svému partnerovi. Často v tu chvíli máme pocit, že se naše tělo mužům nemůže líbit, myslíme si, že už je nepřitahujeme a jsme z toho nešťastné. Tvarující kalhotky nám pozvednou sebevědomí, jsou zeštíhlující, formovací a tvarovací. Pokud se pro ně rozhodnete, při výběru se dobře změřte a pak volte menší velikost. Když přijde na barvu, vybírat můžete mezi bílou, černou nebo tělovou. Víte, že si je klidně můžete obléknout nejen pod volné tričko, ale i pod úzké přiléhavé šaty? I když si to teď možná nedokážete představit, budete se v nich pak cítit přitažlivě a zvednete si i sebevědomí.

Ne každé z nás bude vyhovovat nosit stahovací prádlo po celý den. Přece jen se v něm můžeme cítit nekomfortně. Alternativou je poporodní pás, který snadno sundáte a zase nandáte, sahá od boků až po prsa a postavu vám vytvaruje stejně jako tvarovací kalhotky.

Jak vybrat poporodní podprsenku?

Když si budete vybírat spodní prádlo pro nošení po porodu, nebude se to týkat pouze dámských kalhotek, ale především podprsenky. Většině maminek se prsa zvětší už v těhotenství a po porodu ani nemluvě 😊. Proto by měla být podprsenka hlavně pohodlná, z kvalitního materiálu a ideálně s širokými ramínky. U kojící podprsenky oceníte především snadno odepínací část košíčku. Velmi důležitá je správně zvolená velikost, pokud vám podprsenka nesedne, nebudete se cítit dobře. Zvolit správnou velikost je ovšem oříšek, a to hlavně před porodem. Kojící podprsenku pořizujte až ke konci těhotenství, ideálně o číslo větší. Nepořizujte si jich hodně, stačí jedna nebo dvě do porodnice a s jejich nákupem počkejte až po porodu, kdy budete plně kojit. Já osobně bych doporučila podprsenky nevyztužené a bez kostic, nic vás nebude tlačit ani škrtit.

Co říci závěrem?

Při výběru spodního prádla pro nošení po porodu a během kojení myslete hlavně na pohodlnost. Většina z nás chce sice hned vypadat "sexy", ale věřte, že důležité je, abyste se dobře cítily, a to nejen pro vás, ale hlavně pro miminko. Myslím, že v dnešní době už není problém sehnat hezkou kojící podprsenku (jako tomu bylo dřív) a každá maminka si vybere podle svého vkusu a potřeb. Doby, kdy si maminky neměly z čeho vybírat, jsou už naštěstí dávno pryč 😊.

podpis Petra

Narazili jste na chybu? dejte nám vědět

Jaká je Vaše zkušenost?

Zobrazit diskuzi